La nostra gastronomia



La gastronomia de l'Equador es caracteritza per la seva diversitat, la qual variad'acord la regió geogràfica. Les tres principals regions gastronòmiques de l'Equadorsón: costeña, andina i amazònica. També hi ha plats que són populars a nivellnacional com la guatita, arròs amb minestra, brou de salsitxa, ceviche, amb ceba,Patacón trepitja, sec de boc, fritada, sancocho de bagre, Bolón de verd, entre d'altres,la majoria dels quals són d'origen costeño. Entre els plats netament costeños tenimels muchines de iuca, l'arròs guaiac, corviche, bandera, encocado, sancocho, entre d'altres deliciosos plats

A la regió andina o Serra es destaca la presència de plats populars com el sec depollastre, el cuy estofat, quimbolitos, humitas, tamales, forn, Llapingachos,yahuarlocro, sovint, tripamishqui, locro, brou de 31, chugchucaras, malnom murri,torrat, entre altres. En licors trobem a les puntes, o l'ocell blau de Guaranda. Com a la Costa, aquesta regió ha desenvolupat una extensa i diversa cultura gastronòmica,que es pot subdividir d'acord a cada província o zona.


A la regió oriental o Amazònica es veu més uniformitat en la preparació de plats ambla gastronomia serrana. A més es destaca la preparació de carns com la guanta ialtres animals de la selva, peixos, i plantes típiques de la regió.